woensdag 27 november 2013

Vegan Challenge dag 27

Soja latte
Ontbijt : 2 plakken meuslibrood, plantaardige boter, dadelstroop, vers sinaassappelsap, kruidenthee.

Lunch : patat zonder saus (Bram Ladage)

Avondmaaltijd : seitan met stroganoff saus en penne*

Tussendoor : soja latte, paar blokjes rijstchocolade, Snackx met Daim, speculaas (niet vegan)

Ooooo, ik zak een beetje in tegen het einde van de Challenge. Het speculaasje had ik niet hoeven nemen en de stukjes Snackx zijn gelukkig op en die kopen we niet meer, te lekker! En toch wil ik dit eet patroon zo vol houden want het bevalt prima. Maar dat zeg ik iedere keer en iedere keer val ik weer in mijn vegetarische eet gewoontes terug...

*Ik heb het recept bewerkt maar dat zet ik hier nog neer. In ieder geval was het heerlijk!

2 opmerkingen:

 1. En toch vind ik de manier waarop je met de Vegan Challenge bezig bent, super! Mijn complimenten voor het laten zien wat er allemaal te eten valt als je voor vegan gaat. En die paar uitglijders... dat is alleen maar menselijk.

  Op deze manier is het mij nog niet gelukt, terwijl ik al jaren voorsprong op je heb wat vegetarisch eten betreft. Zuivel eet/drink ik overigens al jaren niet meer, sinds ik besefte dat die melk/karnemelk die ik met dichtgeknepen neus dwangmatig naar binnen werkte (echt zo voelde het) helemaal niet zo gezond en vanzelfsprekend voor volwassen mensen is.

  Ik heb wel voornemens om in het nieuwe jaar mijn eetpatroon aan te gaan passen, sommige dingen voelen echt niet goed meer zoals etenswaren waar glucose/fructosestroop in zit (die nasmaak.....yek), eieren (die lucht....) en natuurlijk kaas. Dat laatste zal wel erg lastig worden met de overige familieleden hier in huis, ware kaasverslaafden zijn het. Grappig is dat, mijn lichaam geeft zelf aan dat het nu tijd voor ander eten is.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ N:Eigenlijk kan je heel veel eten als je plantaardig eet. Het is soms lastig met de familie of het sociale leven maar verder bevalt het mij prima. Zondag krijg ik (vlees)eters. daar houd ik wel rekening mee. Het stukje kaas moet dan maar dat in de maaltijd zit maar verder probeer ik zoveel mogelijk vegan te eten en te kopen. Een hoop gerechten/produkten die vegan zijn merken ze niet eens meer, of de rest van het gezin vind het lekker. Prima toch.

  BeantwoordenVerwijderen