maandag 9 december 2013

Griekse maaltijd salade met vegan tzaziki

3 personen

Salade: 2 bakjes Greek, grote zak gemengde salade, bakje kerstomaatjes, komkommerplakken, paprikarepen,100 gram Griekse olijven, 1 rode ui in ringen, paar zongedroogde tomaten, olijfolie, citroensap, peper en zout, hand walnoten in stukjes

Tzaziki: halve komkommer fijngeraspt, zout, halve bak Alpro mild and creamy naturel, tzaziki kruiden (Blauwe Huis), teen knoflook, peper, zout, olijfolie

Meng de salade met tomaatjes, ui, olijven, zongedroogde tomaten en walnoten. maak een dressing van olie, citroensap, peper en zout. Bak de stukjes Greek kort in wat olie en meng door de salade.

Laat de mild and creamy een uurtje uitlekken in een oude theedoek die je in een vergiet legt. Doe de komkommer in een oude theedoek en knijp goed uit. Meng de mild and creamy met komkommer, fijngehakte knoflook, tzazikikruiden. olijfolie, peper en zout en laat minimaal een uurtje op smaak komen.

Serveer met stukjes Turks brood.

Bron bewerkt recept De Vegetarische Slager



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen