zondag 29 december 2013

Puree van zoete aardappel, sinaasappel en ui

2 eetlepels olijfolie, 1 gesnipperde ui, 750 gram zoete aardappels geschild en in blokjes, 100 ml sinaasappelsap,, beetje water, snufje zout, 3 eetlepels mon chou of tofutti, 1/2 rode peper zonder zaadjes en fijn gesneden.

Verhit de olie en fruit de ui. Voeg de zoete aardappel erdoor, 100 ml sinaasappelsap, water en wat zout. Kook de aardappels met de deksel op de pan in 15-20 minuten gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels tot een fijne puree en meng er de mon chou of tofutti door en eventueel wat kookvocht. Roer goed door en meng er de rode peper, zout en versgemalen peper door.

Bron bewerkt recept Boodschappen nr 12 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen