donderdag 5 december 2013

Seitan Stroganoff met pasta

Pakje seitan (Hobbit), 2 uien, flinke teen knoflook, bakje champignons, 2 paprika's, klein blikje doperwten,, 2 theelepels mosterd, tijm, chilipoeder, scheutje vegetarische worcestershire saus, pakje haverroom, 3 bouillonblokjes, 3 dl water, zout en peper, maïzena, verse peterselie, 300 gram pasta naar keuze.

Snij seitan in reepjes. Snipper de ui en de knoflook. Snij paprika in reepjes en champignons in plakjes.
Verhit olie in een pan en fruit de ui zacht. Voeg knoflook, champignons en paprika toe en bak op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, tijm, mosterd, chilipoeder, worcestershiresaus, bouillon en water toe en meng goed door.

Voeg dan de seitanreepjes, doperwtjes en de haverroom bij het mengsel en laat 20/30 minuten op laag vuur sudderen. Meng wat vocht uit de pan met een eetlepel maïzena. Giet de maïzena bij de stroganoff en breng aan de kook tot de saus indikt. Zet het vuur nu weer laag en breng op smaak met peper, zout en peterselie. Een scheutje wodka mag natuurlijk ook nog.

Kook ondertussen pasta (of rijst) en serveer bij de stroganoff

Bewerkt recept : Plantaardigheidjes



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen