dinsdag 31 december 2013

Taartje van zoete aardappelpuree en paddenstoelen

Kerstkliekjes recept nr 1 voor 3 personen

6 plakjes bladerdeeg ontdooid, 6 ramequin vormpjes steunvulling (ongekookte spliterwten, of bonen) 6siliconen muffinvormpjes, een restje van de zoete aardappelpuree, ongeveer 200 gram, paddenstoelen gebakken in kruidenboter, Parmezaanse kaas

Bekleed de ramequin vormpjes met bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet op het bladerdeeg een siliconen muffinvorm en schep hier wat bonen of erwten in. Bak de vormpjes in 20 minuten gaar in de oven.

Als de bakjes klaar zijn haal je ze uit de oven en verwijder de muffinvormpjes met steunvulling. Bak  de champignons in de kruidenboter. Schep wat van de puree in de bakjes en schep de Parmezaanse kaas en paddenstoelen er op.

Ik had bladerdeeg, puree en champignons over. We aten er een groene salade bij.

Bron bewerkt recept Proef Gall & Gall

Geen opmerkingen:

Een reactie posten