woensdag 8 januari 2014

Marokkaans gekruide aubergine Wellington

Foto uit Vegetarian Living
Wij aten dit gerecht bij mijn zus met de kerst. Heerlijk, en zo feestelijk! Als je wat vulling overhoud...niet erg, gebruik je gewoon als salade.

6 personen

125 gr couscous, 1 ui gesnipperd, 1 aubergine in blokjes van 1 cm, 1 rode paprika in blokjes van 1 cm, 25 gram gedroogde abrikozen die je zo kan op eten en niet eerst hoeft te wellen, 25 gram rozijnen, 2 tenen knoflook geperst, 1 eetlepel kaneelpoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, 1 theelepel fijngehakte munt, 1 eetlepel fijngehakte peterselie (eetlepels zijn altijd afgestreken en geen kop er op!) 100 gram geroosterde amandelen, 125 gram ontpitte zwarte olijven, 2 plakken bladerdeeg  (uit het koelvak) sojamelk, sesamzaad, zout en peper

Doe de couscous in een kom, giet er kokend water op (beschrijving op het pak) en laat wellen.  Verhit olie in een pan en fruit ui 5 minuten op laag vuur. Voeg aubergine en paprika toe en bak nog 10-15 minuten mee tot de groenten zacht zijn.

Voeg de abrikozen, rozijnen, knoflook, kaneel en komijn toe en bak nog een paar minuten mee tot de kruiden goed zijn op genomen. Haal van het vuur af.

Laat de couscous eventueel uitlekken en meng door het groente/fruitmengsel in de pan. Voeg amandelen, verse kruiden en olijven toe. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.

Verhit de oven op 200 graden

Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en leg hier een plak van het bladerdeeg op. Kwast er wat sojamelk op. Schep het couscousmengsel op het bladerdeeg en houd zo'n 2 cm van de randen vrij. Leg de tweede plak bladerdeeg over het couscousmengsel. Druk de randen goed aan. Kwast de bovenkant in met sojamelk en strooi de sesamzaadjes er over.

Bak 40 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Snij in plakken en serveer met een salade.

Bron : Vegetarian Living-Christmas 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten