donderdag 23 januari 2014

Mushroom socca met gebakken tomaatjes

2 personen

2 cups kikkererwtenmeel, 2 cups water, 4 eetlepels olijfolie, gemalen zeezout. takje rozemarijn, 3 portobello's, scheutje crema di balsamico, bakje kerstomaatjes, teen knoflook, zout en peper

Meng het water met olijfolie en zeezout naar smaak. Zeef het kikkererwtenmeel erboven en meng alles goed door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur rusten op kamer temperatuur.

Snij de portobello's in stukjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de portobello's tot ze zacht zijn en het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en balsamico.

Verhit de oven op 225 graden. Zet een koekenpan met metalen steel kort in de oven om wat op te warmen. Haal de pan uit de oven, giet er wat olijfolie in en het beslag. Schep de portobello's door het beslag. Zet de pan weer in de oven en laat de socca 15 minuten bakken. Zet dan de grill aan en laat de bovenkant in 3 minuten goudbruin worden.

Giet een flinke scheut olie in de pan van de portobello's en bak daar de tomaatjes zacht in met knoflook, rozemarijn, peper en zout.

Haal de pan met socca uit de oven. Giet er nog wat olijfolie over en serveer met de tomaatjes en een frisse groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten