donderdag 9 januari 2014

Taart met paddenstoelen, kastanjes, en cranberry's

Dit stond er bij ons op de kersttafel...

6 plakjes bladerdeeg ontdooid of 1 grote plak uit de koeling, quichevorm.

Vulling : 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 450 gram wortel , 250 gram kastanje champignons, 360 gram gepelde kastanjes (pot Danival-EkoPlaza), 2 el olijfolie, tijm, 225 gram (soja) roomkaas, 250 gram bospaddenstoelen, 2 el gedroogde cranberry's, peterselie, zout, peper, kerrie.

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Rasp de wortel. Snij de kastanje champignons in plakjes. Snij de kastanjes in stukjes.

Verhit de olie in een pan en fruit de uien op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg wortel, knoflook, tijm en champignons toe en bak alles op laag vuur tot het vocht van de champignons verdampt is. Roer de roomkaas en kastanjes er voorzichtig door tot de kaas zachter is geworden en er een romig mengsel ontstaat. Voeg kerrie, zout en peper naar smaak toe.

Verhit de oven op 200 graden
Vet de quiche bodem in met wat olie of boter en leg de plakjes bladerdeeg er op. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork. Snij de randen bij. Schep de vulling op de bodem en strijk de bovenkant goed glad. Zet de taart in de oven en bak 35-40 minuten in het midden van de oven.

Haal de taart uit de oven en laat hem enigszins afkoelen. Verhit wat olie in een pan en bak de bospaddenstoelen met knoflook, peterselie, en cranberry's op laag vuur zacht.

Schep het paddenstoelen-cranberry mengsel over de taart.

Snij de taart in punten en serveer met cranberrycompote en gebakken aardappeltjes.

Bron bewerkt recept: Jamie Magazine nr 19 (kersteditie)

Wil je het helemaal plantaardig gebruik dan bladerdeeg van Moin (EkoPlaza)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen