zondag 16 februari 2014

Blauwe bessen muffins

Beslag : 210 gram spelt meel, 150 gram rietsuiker, snufje zout, theelepel bakpoeder, 1 ei of 1 portie No Egg, 85 ml olie, 85 ml (soja)melk, 150 gram blauwe bessen

Topping : 100 gram rietsuiker, 45 gram speltmeel, 60 gram boter op kamertemperatuur, kaneel .

Oven op 200 graden

Roer meel, suiker, zout, bakpoeder door elkaar in een kom. Meng in een andere kom, olie, melk en ei of No Egg door elkaar. Voeg de natte bij de droge ingrediënten kort door elkaar. Schep de blauwe bessen er voorzichtig doorheen.

Roer de topping door boter, suiker, meel en kaneel met een vork tot een kruimelig deeg.

Schep het beslag in muffin vormpjes en verdeel de topping erover. Zet de muffins in de oven en bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin.

 Bron Brenda Kookt


Geen opmerkingen:

Een reactie posten