donderdag 13 februari 2014

Feta en rode pesto empenada,s

25 gr pijnboompitten, olijfolie, 2 teentjes knoflook geperst, 1 kleine courgette in kleine blokjes gesneden, 1 tl paprikapoeder, 2 eetlepels rode pesto, 1 eetlepel kappertjes, 25 gram olijven, 50 gram feta verkruimeld, rol of 1/2 pakje bladerdeeg ontdooid, (soja)melk


Oven op 200 graden of op180 gr bij heteluchtoven

Rooster de pijnboompitten tot ze enigzins bruin kleuren. Haal uit de pan en zet even weg.
Giet olie in de pan en bak de knoflook en courgette een paar minuten en breng op smaak met paprika poeder. Haal de pan van het vuur en meng er de pijnboompitten, olijven, pesto, kappertjes en feta door.

Vul de plakjes bladerdeeg met het mengsel en druk de randjes goed dicht. Kwast de bovenkant in met melk. Bak de empenada,s in 15/20 gaar en goudbruin.

Wil je het plantaardig gebruik dan plantaardig bladerdeeg (Tante Fanny of Moin en Wilmersburger kaas)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten