dinsdag 18 februari 2014

Gemengde Griekse salade

Een iets andere Griekse salade als we gewend zijn maar wel heel erg lekker!

4 personen

1 komkommer, scheut rode wijnazijn, grote zak gemengde sla, verse peterselie, citroensap, olijfolie, 1 el honing, flinke eetlepel Griekse yoghurt, teen knoflook geperst, 3-5 el pitten en zaden geroosterd.

Schraap met een vork over de gewassen schil van de komkommer zodat er diepe groeven ontstaan. Schaaf de komkommer dan in plakjes. Doe ze met azijn en een snuf zeezout in een kom en laat een tijdje marineren.

Doe de sla in een grote kom en strooi de verse peterselie er over. Maak de dressing door olie, citroensap, honing, yoghurt en knoflook door elkaar te mengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Giet de komkommer af en doe bij de sla. Schep de dressing door de salade en strooi er de geroosterde pitten en zaden over.

Wil je de salade 100% plantaardig, gebruik dan agavestroop in plaats van honing en Alpro Mild and Creamy in plaats van de Griekse yoghurt

Bron Jamie Magazine Februari-Maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen