dinsdag 11 februari 2014

Tapas Gevulde paprika,s

Laatst maakte ik tapas voor 3 personen. 

We aten het volgende: patatas bravas, stokbrood met een puree van kikkererwten en artisjok, empanada,s, gevulde paprika,s, olijven en aïoli

Ik wil beginnen met de gevulde paprika,s

Olijfolie, 1 ui gesnipperd, teen knoflook geperst, 75 gram tofugehakt, 1/2 theelepel sambal, 75 gram gekookte rijst, 50 gram zongedroogde tomaten op olie in kleine stukjes geknipt, 25 gram olijven fijn gehakt, paar blaadjes basilicum klein geknipt, 75 gram feta verkruimeld, 3 puntpaprika,s

Verhit de olie in een pan en fruit de ui met knoflook, sambal en tofu gehakt tot alles zacht is. Haal de pan van het vuur en meng er de zongedroogde tomaat, olijven, rijst, basilicum en kaas door.

Snij de paprika,s in de lengte open en verwijder voorzichtig de zaadjes. Schep het rijstmengsel in de paprika,s en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Verhit de oven op 200 graden. Leg de paprika,s op een bakblik en laat ze 30-40 minuten roosteren.

(Wil je de paprika,s helemaal vegan, gebruik dan iets van Cheezly of Wilmersburger kaas)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen