woensdag 19 februari 2014

Jalfrezi met groenten

4 personen

2 tl komijnzaad, 2 kruidnagels, 1 tl kurkuma, olie, 1 ui gesnipperd, 3 aubergines in plakken, stukje gemberwortel geschild en in plakjes, theelepel sambal, 2 tenen knoflook fijn gehakt, blikje tomatenpuree, citroensap, 2 grote vastkokende aardappels geschild en in blokjes, 750 ml groentebouillon, 1 kleine bloemkool in roosjes, 100 gram sperziebonen in stukjes, ketoembar, gekookte rijst, mangochutney.

Verhit olie in een pan en fruit komijnzaad met mosterdzaad, kruidnagel en kurkuma. Voeg de ui, knoflook en aubergine toe en bak alles zacht. Voeg gember, sambal, tomatenpuree, ketoembar en citroensap toe. Roer alles goed om en laat 5 minuten op laag vuur  op smaak komen. Schep dan de aardappels, bloemkool, bonen en bouillon erbij breng aan de kook en laat 15-20 minuten op laag vuur koken tot de groenten zacht zijn en de saus is ingedikt. 

Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst en mangochutney. Wij aten er nog kipstuckjes bij.

Bron bewerkt recept Jamie Magazine februari/maart 2014

2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit. Groetjes: zijeetook.(hier heb ik ook lekkere vega recepten)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Siggie Iggie:Interesante en informatieve website heb je. Ik ga het eens op mijn gemak lezen!

    BeantwoordenVerwijderen