zondag 23 februari 2014

Kaneel broodjes

Deeg : 250 ml vanille sojamelk, 125 gram suiker, snuf zout, 125 ml vloeibare plantaardige boter, 50 ml warm water, 1 zakje gist, 650 gram bloem.

Vulling : 150 gram bruine basterdsuiker, 1 eetlepel kaneel, 3 eetlepels vloeibare plantaardige boter, 115 gram rozijnen

Glazuur : 125 gram poedersuiker, 2 eetlepels warter

Begin met het maken van het deeg : verwarm de sojamelk met suiker, zout en boter tot lauwwarm. Zet het vuur uit. Doe lauwwarm water, 1 eetlepel suiker en de gist in een schaaltje. Roer even door en laat 10 minuten staan.

Meng het soja/botermengsel dan met de gist. Voeg de helft van de bloem toe en meng door elkaar. Voeg de rest van de bloem toe en kneed tot een mooi deeg. Vet een kom in met boter of olie en leg het deeg erin. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

Verhit de oven op 180 graden

Meng basterdsuiker met kaneel en rozijnen. Rol het deeg uit en vet in met de boter. Strooi de kaneelsuiker er over en rol het deeg op tot een lange rol. Snij het deeg in 12/16 plakken. Leg de deeg plakken met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar en bruin.

Laat 10 minuten afkoelen voordat je gaat glazuren

Maak glazuur door het water met de poedersuiker te mengen en smeer de kaneelbroodjes hier mee in.

Bron recept: Vegan Challenge

Ik vind de vulling van de broodjes veel te zoet. 75/100 gram basterdsuiker lijkt mij meer dan genoeg.
Verder zijn ze erg lekker!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten