maandag 10 februari 2014

Kruidige rijst met cashewnoten en champignons

3 personen

Olie, 75 gram ongezouten cashewnoten, 1 theelepel komijnzaad, 1/2 ui gesnipperd, 3 lente uitjes in ringetjes, snufje chili vlokken of een theelepel sambal, snuf zout, 1/2 theelepel ketoembar, 250 gram champignons in plakjes, 2 tomaten kleingesneden, mok basmati rijst.

Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak. 

Verhit de olie in een pan en voeg de cashewnoten toe. Bak de cashewnoten goudbruin en haal ze met een schuimspaander uit het vet (ik koop altijd 'rauwe' cashewnoten en pinda's bij de toko)

Schep de komijnzaadjes in de olie van de pan die je net gebruikt hebt voor de noten. Zodra ze gaan sissen en springen voeg je de ui toe en bak de ui in 2-3 minuten glazig. Voeg de chili vlokken of sambal en ketoembar toe en roe alles goed om. Schep de champignons, lente ui en tomaten door het mengsel en bak tot het vocht van de champignons verdampt is.

Schep de rijst door het mengsel en laat nog een minuut of 10 op laag vuur goed warm worden.

Serveer met panir en mangoslade

  Bewerkt recept-bron Vegetarian Living - september 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen