dinsdag 4 februari 2014

Penne met broccolipesto

2-3 personen

1 stronk broccoli, 200-300 gram penne, hand walnoten, bosje bascilicum, zout, citroensap, flinke teen knoflook, olie, appelazijn

Snij de broccoli in kleine roosjes en zet op met een pan water. Laat 5 minuten koken en schep de roosjes dan uit de pan maar gooi het water niet weg. Kook de penne in het broccoliwater volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Maak pesto van walnoten, knoflook, citroensap, scheutje appelazijn en wat olie. Voeg dan de gare broccoliroosjes toe en pureer nog even verder tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de pesto door de gare penne en strooi er nog wat walnoten over. De liefhebber strooit er nog wat geraspte parmezaan of pecorino over (maar is eigenlijk helemaal niet nodig)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten