donderdag 20 februari 2014

Saté van sojabrokjes

In de  Haagse Wagenstraat (China Town) zit vegetarische toko Sie San. Daar kan je je als vegetariër/veganist geweldig uit leven... Carnivoren zijn natuurlijk ook welkom :)

Ik kocht sojabrokjes (neutraal van smaak) om er saté van te maken.

Week een hoeveelheid brokjes minimaal 2 uur in water. Knijp de brokjes goed uit na het weken en maak een marinade van ketjap, fijn gehakte knoflook, sambal, citroensap en een beetje olie.
Schep de brokjes erdoor en laat een paar uur intrekken.

Rooster de brokjes in, op of onder een grill tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Ik heb een contactgrill en leg ze er tussen dat gaat prima.

Maak er een ketjapsausje bij. Kopje ketjap, 1/2 ui gesnipperd, 2 eetlepels pindakaas, theelepel sambal, citroenplakjes of sap, teen knoflook geraspt, eetlepel gefruite uitjes, olie, 1/2 kopje water, paar blaadjes fijn geknipte selderijblad (optioneel).

Verhit de olie in een pan en fruit de ui op laag vuur. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng langzaam aan de kook. Voeg wat water toe als de saus te dik blijft.

Schep de ketjapsaus over de satë en strooi er nog wat gefruite uitjes over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten