donderdag 27 maart 2014

Banh mi pizza

2 porties pizzadeeg, veganaise, wortel, komkommer, azijn, augurkenzuur, water, 1 rode paprika, zout, suiker, blok tofu, hoisinsaus, sojasaus, sambal, citroensap, knoflook, chilisaus

Snij paprika, komkommer en wortel in dunne reepjes en doe in en bakje. Giet er een scheut azijn, augurkenzuur, water, beetje zout en schepje suiker over. Laat minimaal 2 uur intrekken.

Maak veganaise en voeg chilisaus en knoflooksaus naar smaak toe.

Laat de tofu uitlekken in een theedoek met iets zwaars er op. Marineer de tofu een paar uur in hoisinsaus, sojasaus, sambal en citroensaus.

Maak het pizzadeeg en bak er twee pizzabodems van.
Bak de gemarineerde tofu knapperig in olie.

Smeer de pizzabodems na het bakken in met een flinke laag veganaise en schep er de gemairineerde groenten en gebakken tofublokjes op. Giet er nog wat srirachasaus over voor extra pit.

Op de dag dat ik dit recept wilde maken werkte de website van The Sweet Life niet, dus dit is een eigen gemaakt recept.

Bron bewerkt recept:  The Sweet Life 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen