woensdag 19 maart 2014

Chili tofu met ananas en paprika

Blok tofu, olie, 6 eetlepels chilisaus, theelepel sambal, teen knoflook geperst, 1 ui gesnipperd,100 gram ongezouten cashewnoten, 3 lente uitjes in dunne ringetjes, 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika in blokjes, 1/2 ananas in blokjes, maizena, sesamzaad.

Laat de tofu goed uitlekken door hem 15 minuten in een theedoek te wikkelen met iets zwaars er op. Snij de tofu dan in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de tofu tot ze goudbruin kleurt. Schep de tofu uit de pan en meng er de chilisaus door. Laat even marineren.

Voeg opnieuw wat olie in de pan en fruit ui, knoflook, sambal en de noten. Haal uit de pan. Bak dan de paprika met de lente uitjes en ananas. Meng een eetlepel maizena met wat water en voeg aan het paparika mengsel. Meng goed zodat er geen klontjes vormen. Voeg de tofu en het notenmengsel toe en roer alles goed door elkaar.

Laat goed warm worden en strooi sesamzaad over het gerecht. Serveer met rijst of mie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen