maandag 3 maart 2014

Een zelf gemaakt 'Italiaans worstje'

1/2 cup witte bonen of kikkererwten uitgelekt, 1 cup groente bouillon, 1 eetlepel olijfolie of 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels sojasaus, 1 1/4 cup glutenmeel, 1/4 cup edelgist, teen knoflook, 1 kleine ui geraspt, chilivlokken, paprikapoeder, oregano, tijm, bascilicum, zout en peper.

Breng water in een pan aan de kook en zet er een stoommandje in. Prak de bonen en voeg de rest van de ingrediënten toe. Kneed tot een stevig deeg. Maak er 4 porties van en rol in aluminiumfolie. Draai de uiteinden dicht en leg de rolletjes in het stoommandje. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en stoom de worstjes 40 minuten.

Ik had geen tomatenpuree maar wat kleur betreft ziet het er dan wel wat gezelliger uit. Mijn worstjes zien er uit als echte worst, grauw dus. Bonen had ik niet maar wel kikkererwten en dat gaat ook prima. Je kan de worstjes bij de avondmaaltijd eten maar ook op brood desnoods in plakjes zijn ze ook heerlijk.

En zo simpel!

Bron; PPK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten