zondag 30 maart 2014

Gnocchi met sperziebonen en courgette

2 personen

Pak gnocchi, 150 gram sperzioebonen, halve courgette, knoflook, ui, bascilicum, pijnboompitten, sojaroom, peper en zout, olie.

Snij sperziebonen in stukjes van 2 cm. Snij de courgette in kleine blokjes. Snipper ui en knoflook

Zet de boontjes op met water en kook in 10-15 minuten beetgaar. Verhit wat olie in een pan en fruit ui met knoflook en courgetteblokjes.Schep de boontjes uit het water en voeg toe aan het courgettemengsel.

Breng water voor de gnocchi aan de kook. Voeg gnocchi aan het water toe en kook tot ze boven komen drijven. Schep de gnocchi uit het water en schep ze door het groente mengsel.

Scheur bascilicum in stukjes en meng door het groente mengsel. Giet een flinke scheut sojaroom door de gnocchi en breng op smaak met peper en zout.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Laat alles nog goed warm worden, schep in borden en strooi de pijnboompitten en eventueel nog wat (plantaardige) parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten