maandag 10 maart 2014

In room gekookte schorseneren

2 personen

Schorseneren 4-5 stuks, water, citroensap, 1/4 dl (plantaardige) room, nootmuskaat, peper.

Vul de gootsteen of een teil met water. Trek siliconen handschoenen aan en zet een pannetje water met citroensap klaar. Snij de kontjes van de schorseneren en schil ze onderwater met een dunschiller. Snij de schorseneren in stukjes, spoel ze onder stromend water af en leg ze in het pannetje water met citroensap. Dan verkleuren ze niet zo

Als alles geschild is gooi je het water in het pannetje weg en giet schoon water bij de schorseneren. Zet de pan op het vuur en kook ze 10 minuten. Giet het water af en giet de room in het pannetje. Kook de schorseneren 5 minuten in de room en rasp er verse nootmuskaat over en maal er en beetje peper over.

Het is belangrijk dat de schorseneren goed schoon worden want er zit erg veel zand aan. Maak ze nooit schoon met je blote handen want er komt een heel plakkerig goedje uit de schorseneer dat je bijna niet van je handen af krijgt.

Maar het is het werk waard. Schorseneren zijn echt heerlijk! Wij eten ze meestal met gebakken aardappels en een salade.

1 opmerking:

  1. Ja handschoenen zijn een must, schorseneren werden niet voor niks 'keukenmeidenverdriet' genoemd. Maar ze zijn idd heerlijk
    groet

    BeantwoordenVerwijderen