donderdag 27 maart 2014

Koolrabi risotto met gebakken portobello

3 personen

6 portobello's, 1 ui, olie, 225 gram risotto, Italiaanse keukenkruiden nar smaak, 2 kleine koolrabi's of 1 grote, handje pijnboompitten , parmezaanse kaas (vegan), 750 ml groentebouillon, sla, bieslook

Rooster de pijnboompitten en snij de koolrabi in kleine blokjes

Haal de steeltjes van de paddestoelen en snij ze klein. Snipper de ui. verhit wat olie in een grote of risotto pan en fruit ui en steeltjes. Voeg de rijst toe en meng tot alle korrels glanzen. 

Voeg de blokjes koolrabi toe, schep nogmaals goed om en giet er dan lepel voor lepel de bouillon bij. Wacht met  bouillon toevoegen tot het vorige vocht is opgenomen. ga door tot alle bouillon op is. Roer steeds goed door. Dit hele proces duurt ongeveer 20-25 minuten en is de risotto gaar.

Breng de risotto op smaak met peper en zout.
Snij de portobello's in repen en bak ze in wat boter zacht. Breng op smaak met peper en zout

Serveer de risotto met portobello,s, en een salade. Strooi eventueel nog wat (plantaardige) parmezaanse kaas over de risotto en wat bieslook. 

Bron recept : Allerhande



Geen opmerkingen:

Een reactie posten