zondag 16 maart 2014

Naanbrood

450 gram bloem, 1 theelepel zout, 1 zakje gedroogde gist, 2 eetlepel plantaardige boter of olie, 150 ml sojayoghurt, 150 ml warm water, 1 theelepel komijnzaad, extra boter, sesamzaad, nigellazaad, maanzaad, knoflookpoeder, koriander.

Smelt de boter. Doe bloem, zout en gist in een kom en meng met de gesmolten boter of olie en yoghurt. Voeg beetje bij beetje het warme water toe en kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en lat een uur rijzen op een warme plaats.

Kneed het deeg dan opnieuw en meng er knoflookpoeder en koriander door. Maak er 4 porties van en rol ze uit tot een peervorm. Smeer de bovenkant in met boter en strooi er maanzaad, sesamzaad of nigellazaad over.

Verhit de oven op 200 graden en bak de naanbroodjes 10-20 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Vegan Challenge deelnemer (Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten