zondag 9 maart 2014

Po' Boys met zoete aardapel

1 grote zoete aardappel, olie, 120 ml sojamelk, 60 gram bloem, 14 gram cornflakes verkruimeld, cayennepeper, 4 stokpuntjes

Venkel marmelade: olijfolie, 1 venkelknol in dunne reepjes, 2 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden, 2 sjalotjes gesnipperd, zout, 2 eetlepels agavestroop.

Aïoli: 75 gram veganaise of mayonaise, citroensap, teen knoflook geperst, blaadjes ven de venkelknol fijn gesneden.

Groene kool salade

Verhit de oven op 200 graden. Snij de zoete aardappel met schil in dunne plakjes van een halve cm dik. Leg ze op een bakplaat en bak de plakjes 15/20 minuten in de oven.

Venkelmarmalade: Verhit de olie in een pan. Voeg de venkel, sjalot en knoflook toe. Breng op smaak met wat zout. Laat de venkel 15 minuten op laag vuur carameliseren. Voeg dan de agave toe en roer goed om zodat de venkel goed bedekt is met de stroop. Zet het vuur hoger en laat onder constant roeren nog 5 minuten carameliseren. Haal van het vuur en zet weg.

Meng de ingrediënten voor de aïoli . Doe de sojamelk in een kom. Meng bloem met cornflakes en cayenne peper. Verhit in een pan een flinke laag olie.

Haal de plakjes zoete aardappel door de sojamelk en dan door het bloemmengsel. Frituur de plakjes goudbruin.

Halveer de broodjes en besmeer met de aïoli. Verdeel de plakjes zoete aardappel en de venkelmarmalade over de broodjes en schep er wat groene koolsalade op.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen