zondag 23 maart 2014

Pompoen/bananen/sinaasappelbrood

2 cups speltbloem, 1 cup witte bloem, 3 hele rijpe bananen, 1/2 cup pompoenpuree, rasp en sap van een sinaasappel, 1/2 blik kokosmelk, handje rozijnen, 1/2 cup walnoten, 1/4 cup gedroogde cranberries, vanille extract of poeder, 2 eetlepels lijnzaad, theelepel bakpoeder, snuf piment, 3 eetlepels chiazaad, theelepel kaneelpoeder, snufje cayenne peper, 1/2 cup pompoenzaad, snufje zout, 1/3 cup keukenstroop.

Meng beide bloemsoorten, bakpoeder, zout en kruiden goed door elkaar in een kom.Doe kokosmelk, vanille, banaan, sinasappelrasp en sap en stroop in een andere kom en mix goed door elkaar. Meng de droge met de natte ingrediënten en schep de walnoten, rozijnen en cranberries door het mengsel.

Schep in een bakblik of ovenschaal en strooi er nog wat kaneelpoeder, pompoenpitten en stroop over.
Verhit de oven op 200 graden en bak de koek 20-25 gaar en goudbruin.

Bron bewerkt recept : Lunchboxbunch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen