dinsdag 25 maart 2014

Vegan kaaskroketten

Er gaat toch niks boven een zelf gemaakte kroket. Deze 'kaaskroketten' zijn nog helemaal plantaardig ook. Maar vooral lekker! Ik veranderde uiteraard iets aan het bestaande recept en maakte de helft van de hoeveelheid omdat ik ze alleen moet eten...Toch jammer, de rest van het gezin mist echt wat!

200 gr plantaardige margarine, 200 gram bloem, 300 gram geraspte Wilmersburger kaas, flinke eetlepel vegan parmezan, handje verse peterselie, 1 liter sojamelk, op kamertemperatuur, 1 dl sojaroom, peper en zout, nootmuskaat, 4 tl no-egg, 2 eetlepels maizena, paneermeel, citroensap

Meng 1 dl sojamelk met 4 theelepels no-egg.

Smelt boter op laag vuur en voeg de bloem toe. Haal de pan van het vuur en klop tot een roux. Zet de pan weer op het vuur en giet er 900 ml van de sojamelk bij. Roer goed door en schep dan de 2 kaassoorten door het mengsel. Schep de no-egg door het deeg en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en peterselie.

 Bekleed een ovenschaal met plasticfolie en stort het deeg er in. Hou een laag van ongeveer 21/2 cm dikte. Dek af met folie en zet het deeg een nacht in de koelkast om op te laten stijven.

Zet twee schaaltjes klaar. In een schaaltje klop je de maizena los met wat water, in het andere schaaltjes strooi je de paneermeel.

Haal het krokettendeeg uit de vorm en snij ze in kroketten. Wentel de kroketten eerst door het maizenapapje en rol ze daarna door het paneermeel. Herhaal dit nogmaals en druk het paneermeel goed aan.

Verhit olie in een frituurpan of klein braadpannetje en frituur de kroketten ongeveer 4 minuten.

Heerlijk op vers biologisch brood met een flinke klodder mosterd.

Bron: Veganistisch Koken






Geen opmerkingen:

Een reactie posten