maandag 7 april 2014

Aubergine salade met geitenkaas en muntdressing

Salade: 2 aubergines, olijfolie, flinke hand kerstomaatjes, 4 handen gemengde bladsla,  1 ui in ringen, 50 gr zachte geitenkaas in blokjes (rolletje) pitten en zaden.

Dressing : 3 el balsamico azijn, 2 el olijfolie, muntblaadjes, 1 sjalotje gesnipperd, snufje chilivlokken

Verwarm de oven op 200 graden. Snij aubergine in blokjes van 3 cm, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet de plaat in de oven en rooster in 25 minuten gaar en bruin.

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en breng op smaak met zout en peper.

Haal aubergine uit de oven en meng met 2/3 van de marinade. Laat een tijd op smaak komen.

Verdeel sla, tomaat, aubergine, ui en geitenkaas in een schaal. Meng de rest van de dressing erover. Rooster de pitten en zaden en strooi over de salade.

Serveer met een lekker knapperig stuk brood. Voor een veganistische versie voeg je blokjes Wilmersburger toe

Bewerkt recept, Elle Eten nr 2 2014


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen