dinsdag 29 april 2014

Bonenburger

Ik maakte het van een restje witte bonen en rijst...

Klein blikje witte bonen in tomatensaus, half kopje gare rijst, halve prei in ringetjes, klein uitje gesnipperd, teen knoflook geperst, bieslook, theelepel sambal, paar draaien zwarte peper, maizena en bloem, paneermeel

Fruit ui, prei en knoflook in wat olie. Voeg de boontjes toe en de rijst. Breng op smaak met peper en sambal.

Laat het mengsel afkoelen. Prak het bonenmengsel grof met een vork en voeg net zoveel maizena en bloem toe tot het een stevig mengsel begint te worden. Maak burgers van het mengsel en strooi er paneermeel over.

Laat de burgers nog een uurtje opstijven in de koelkast. Verhit wat olie in een pan en bak de burgers aan beide zijden bruin. Besmeer een boterham of broodje met veganaise of mayonaise. Leg er sla op, de burger, wat kaas of Wilmersburger en wat ketchup. Klap het broodje dicht en eet smakelijk.


De burgers kunnen ook ingevroren worden na het paneren

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen