woensdag 9 april 2014

Hartige taart met haverwortel of schorseneren

500 gram haverwortel of schorseneren, 5 aardappelen geschild, 1 ui gesnipperd, 2 tenen knoflook, theelepel paprikapoeder, 3 porties No-Egg, 6 eetlepels sojamelk, theelepel mosterd, 2 dl sojaroom, Kopje geraspte Wilmersburgerkaas, peper en zout, 150 gram champignons in plakjes, nootmuskaat naar smaak, olie, pakje Moin bladerdeeg

Maak eerst de haverwortel of schorseneren schoon. Doe dit met keukenhandschoenen of siliconen handschoenen aan, Er komt nogal een kleverig goedje van de groenten wat plakt en je handen bruin kleurt. Laat een bak vollopen met water en doe daar de groenten in. Schil de groenten onderwater met een dunschiller. Snij in stukjes en zet weg in een pannetje water met citroensap.

Verhit de oven op 200 graden. Laat bladerdeeg ontdooien. Snij de aardappels in blokjes. Doe de aardappelblokjes met de stukjes haverwortel/schorseneer in een pannetje met schoon water en kook in 10/15 minuten gaar. Giet af. Verhit olie in een pan en fruit ui met knoflook en champignons. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Meng No-Egg met 6 eetlepels sojamelk. Voeg sojaroom, mosterd, zout, peper en nootmuskaat toe. Meng de haverwortel/schorseneren bij het ui/champignonmengsel.

Bekleed een quichevorm met bladerdeeg. Bekleed met bakpapier en steunvulling (ik gebruik spliterwten maar bonen doen het ook goed). Bak de taart 10 minuten voor. Verwijder de steunvulling. Schep het groente mengsel over de bodem en giet dan het No-Eggmengsel erover. Strooi de Wilmersburgerkaas over de taart. Zet de taart in de oven en bak nog 15 minuten af.

Bewerkt recept : bron Stijn de Kock - Veganistisch Koken

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen