woensdag 2 april 2014

Pastinaak muffins

3 pastinaken geraspt, cup walnoten grof gehakt, 1 grote appel geraspt, 1/2 cup rozijnen, 2 cups bloem, cup rietsuiker, 1/2 cup appelmoes, theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel baking soda, snuf zout, theelepel gemberpoeder, beetje vers geraspte nootmuskaat, theelepel kaneelpoeder, 2 porties no-egg of 2 eieren, 3/4 cup plantaardige olie, 1/2 cup plantaardige melk, vanille extract

Verhit de oven op 190 graden

Rooster de walnoten kort in een hete pan. Meng pastinaak met appel in een kom. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, baking soda, zout, gember, nootmuskaat en kaneel. Schep de walnoten en de rozijnen door het bloemmengsel.

Maak no-egg volgens gebruiksaanwijzing op het pak en meng met olie, plantaardige melk, appelmoes en vanille extract. Schep het pastinaak mengsel erdoor en als laatste het bloem mengsel.

Zet 12 cupjes in een muffinvorm en schep het beslag er in. Zet de muffins in de oven en bak de 25/30 minuten gaar en goudbruin.

(Bij gebruik van echte eieren kan je de appelmoes wel weg laten)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen