dinsdag 1 april 2014

Perentaart

Weer eens wat anders als appeltaart en o,zo, lekker!

350 gram speltmeel, 350 gram rietsuiker, snufje zout, 250 ml zonnebloemolie, 250 ml sojayoghurt (mild and creamy), 1 zakje bakpoeder, 3 pepen, theelepel kaneel, vanille extract, geschaafde amandelen, beetje rietsuiker.

Vet een taartvorm (20cm) in met olie of vet en betsrooi met bloem of bekleed met bakpapier. Verwarm de oven op 200 graden. 

Meng meel met bakpoeder, zout, kaneel en suiker en roer goed door elkaar. Meng in een andere kom sojayoghurt met olie en vanille extract en schep dit luchtig door het bloemmengsel (niet mixen!)

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij 1 peer in dunne plakken. Leg de plakken op de bodem van de taartvorm. Schep de rest van de peren in blokjes en meng door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bestrooi met amandelen en suiker.

Zet de taart in de oven en bak in zo'n 45 minuten (afhankelijk van je oven)
Haal de taart uit de oven en laat in de bakvorm afkoelen.

Serveer met een klodder sojaroom

Bron bewerkt recept : Lisette in luilekkerland

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen