maandag 28 april 2014

Roerbak met tofu en tempeh

 

Na een weekeind van veel eten en drinken doe we het maar weer even wat matiger. Een slanke maaltijd van veel groenten, tofu en tempeh

2 personen

2 eetlepels sojasaus, scheutje rijstazijn, 1 eetlepel maizena.

Zonnebloem olie, 100 gram tofu uitgelekt, eetlepel tempeh kering (toko)
1 ui gesnipperd, teen knoflook gesnipperd, theelepel sambal, peper, zout, suiker, halve koolrabi in dunne reepjes, 1 middelmaat wortel in dunne reepjes, half bakje champignons in plakjes, halve paprika in blokjes, stronkje broccoli in kleine roosjes, citroensap, 1 portie kant en klare mie (toko)

Maak een sausje van sojasaus, rijstazijn en maizena. Zet even weg tot gebruik.

Stoom de broccoli een paar minuutjes. Verhit de olie in een pan en fruit ui, knoflook, tofu, tempeh, sambal met peper, zout en suiker. Voeg de groenten toe en roerbak op hoog vuur. Voeg het sausje toe en laat nog even kort koken op hoog vuur. Schep de mie erdoor en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten