zondag 6 april 2014

Seitan broodjes

 
Vernieuwd en beter recept

8 plakjes bladerdeeg van Moin (EkoPlaza), 200 gram seitan uit een pot, 1 ui, teen knoflook, paprikapoeder, nootmuskaat, peper, snufje chilipoeder, scheutje sojasaus, handje paneermeel,beetje maizena, olie

Laat bladerdeeg plakjes ontdooien. Verhit de oven tot 200 graden, pel de ui en de knoflook en snij ui in grote stukken. Laat seitan uitlekken in een vergiet.

Die ui, knoflook en seitan in een keukenmachine (ik heb een MagiMix, geweldig apparaat) en maal tot gehakt kruimels. Verhit olie in een pan en fruit het seitan mengsel kort aan. Breng op smaak met de kruiden en sojasaus. Doe het mengsel in een kom en strooi er paneermeel en zeef er maizena boven.

Meng goed door elkaar. Verdeel over de helft van de plakjes bladerdeeg het seitan mengsel en vouw de plakjes dicht. Druk ze goed aan en kwast de bovenkant in met sojamelk of water.

Zet de broodjes in de hete oven en bak ze in 20/25 minuten gaar en goudbruin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten