zondag 13 april 2014

Shakshuka

foto uit Jerusalem vam Yotam ottolenghi
Olijfolie, theelepel harissa, blikje tomatenpuree, 2 paprika,s in blokjes, 1 ui gesnipperd, 4 teentjes knoflook fijn gehakt, theelepel komijnpoeder, 5 pommodore tomaten in blokjes gewsneden, 4 eieren, peper en zout.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak ui, knoflook, harissa, tomatenpuree, paprika,s, komijnpoeder, peper en zout. Roer goed om en laat een minuut of 10 op laag vuur bakken. Voeg dan de tomaten toe en roer goed om. Laat 10 minuten sudderen tot een dikke saus.

Maak kuiltjes in het mengsel en breek hier de eieren in. Ik houd niet zo van slobberige eidooiers dus heb ze kapot geprikt maar eigenlijk hoort dat niet. Laat de eieren stollen in de saus. 

Serveer met een lekker knapperig stuk brood...

Bewerkt recept bron: Jerusalem Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen