maandag 14 april 2014

Witlof tarte tatin

3 eetlepels suiker, 3 eetlepels vloeibare plantaardige boter + een beetje om in te vetten, 5 stronkjes witlof, 5 plakjes hartige taart deeg, peper en zeezout

Oven op 200 graden.

Maak de witlof schoon, verwijder lelijke blaadjes, de kontjes en de harde stukken in het midden. Snij ieder witlof in vieren. Laat hartige taartdeeg ontdooien.

Doe de suiker in een grote koekenpan en laat smelten. Voeg dan de boter erbij en laat op laag vuur karamel worden. Let op dat het niet verbrand.

Leg de witlof in de karamel en maal er zwarte peper en zeezout boven. Roer de witlof voorzichtig door de karamel.

Vet een quichevorm in met boter. Schep de witlof in de vorm met de karamel. Leg de plakjes hartige taart op de witlof en stop het deeg goed om de witlof en de rand van de vorm. Vet het deeg in met boter.

Zet de tarte tatin in de oven en bak in 30/35 minuten gaar en goudbruin. Haal de tarte tatin uit de oven en laat nog 5 minuten staan. Zet een bord op de vorm en kiep hem om.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten