maandag 5 mei 2014

Courgette pannenkoekjes

Foto Good Food magazine
200 gram cottage cheese, 300 gram geraspte courgette, beetje oregano, 2 lente uitjes in stukjes, 2 knoflooktenen geperst, 4 eetlepels bloem, theelepel bakpoeder, 2 grote eieren, olijfolie

Doe de cottagecheese in een theedoek zonder wasgeurtjes en laat hem een beetje uitlekken. Besprenkel de courgette met wat zout en meng het er met je handen doorheen. Zet een minuut of tien weg.

Meng de eieren, oregano, bakpoeder, bloem, knoflook en lenteui in een kom. Roer goed door en voeg de courgette toe. Meng de cottagecheese door het mengsel. Als het te nat is voeg je nog wat extra bloem toe.

Verhit wat olie in en pan en schep met een lepel bergjes van het mengsel in de pan. Druk een beetje plat. Laat aan iedere kan een paar minuten bakken tot de pannenkoekjes bruin zien en gaar zijn.

Serveer met en Griekse salade en gebakken aardappels

Bron bewerkt recept: Good Food mei 2014


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen