dinsdag 20 mei 2014

Kaas/uienbrood met peppadews



(Voor de plantaardige versie gebruik je Wilmersburger geraspte kaas, No-Egg, Tofutti en een plantaardige melk)


250 gram zelfrijzend bakmeel, zout, 30 gram geraspte oude kaas, 1 ui gesnipperd, teen knoflook geperst, handje verse peterselie fijn gesneden, paar takjes tijm gerist, handje verse bieslook in kleine stukjes geknipt, 125 gram verse roomkaas naturel, 1 ei, 1/2 el mosterd, 75 ml (soja)melk, 3 peppadews klein gehakt.

Oven op 180 graden
Zeef bakmeel boven een kom. Meng met de geraspte kaas, zout, gemalen zwarte peper, knoflook, kruiden en de helft van de uiensnippers.

Klop in een andere kom de roomkaas los met het ei, mosterd en de peppadews. Meng het roomkaas mengsel door het kaasmengsel. Voeg net zoveel melk toe tot een deeg ontstaat dat zacht is maar niet plakkerig.

Schep het deeg in een klein ingevet of met bakpapier bekleed cake of broodblik. Bestrooi met de rest van de uisnipppers. Bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.

Bron bewerkt recept: Magazine Buitenleven nummer 4 juni 2014

3 opmerkingen:

  1. Die ga ik proberen! Voor hoeveel personen is dit ongeveer? Genoeg voor een lunch met 2 a 3 personen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Mirjam: Voor 2 tot 3 personen zeker genoeg, Misschien met een frisse salade erbij of soep. Ik at er piementos bij, dat zijn kleine grill paprikaatjes. Kan je kopen bij de Lidl en liggen op de groente afdeling. Even grillen in een grillpan met wat olijfolie tot ze blazen vertonen en bestrooien met gemalen zeezout.

    BeantwoordenVerwijderen