woensdag 7 mei 2014

Risotto met tomaat en bascilicum

2 personen

200 gram risotto rijst, 1 kleine ui gesnipperd, teen knoflook fijngehakt, 5 dl kokendhete groentebouillon, olijfolie, klontje roomboter of plantaardige boter, parmezaanse kaas geraspt of veganistische parmezanni, 10 kerstomaatjes, 3 pommodore tomaten, hand verse bascilicumblaadjes fijn gehakt, peper, zout, pijnboompitten.

Maak een kruis aan de bovenkant van de pommodores en overgiet ze met kokend water. Laat een minuut staan tot de velletjes loskomen. Verwijder de velletjes en haal de pitjes uit de tomaten. Snij de tomaten in kleine stukjes.

Verhit wat olijfolie in en pan en smoor de tomaat met bascilicum, knoflook, zout en peper.

Verhit in een andere pan olijfolie op hoog vuur en bak de kerstomaatjes. Kijk wel uit want de velletjes springen open en daardoor kan de olie alle kanten opspatten. (ik spreek uit ervaring)

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui zachtjes, een minuut of 5. Voeg de rijst toe en meng goed door zodat de korrels glazig gaan zien. Giet een soeplepel bouillon bij de rijst en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg de  tomaatstukjes toe. Ga door tot de bouillon op is, duurt ongeveer 20 minuten en blijf roeren, roeren, roeren (met een houten pollepel.)

Roer dan de boter en de kaas door de risotto, roer nog even goed door en laat twee minuten staan. Rooster de pijnboompitten in een pan.

Serveer de risotto met de kerstomaatjes, pijnboompitten en wat verse bascilicum en een lekkere salade.

Bron: Risotto - Laura Zavan
Geen opmerkingen:

Een reactie posten