dinsdag 6 mei 2014

Roomkaastaart met hazelnoot

140 gram roomboter, 300 gram digestive kaakjes van Verkade, 85 gram poedersuiker, 500 gram roomkaas (Mon Chou) 250 ml slagroom (35 % vet) eetlepel vanillesuiker, doosje Ferrero Rocher, potje Nutella, handje hazelnoten, springvorm van 24 cm.

Maal de kaakjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter op laag vuur. Meng boter met koekjes.
Bekleed de springvorm met bakpapier en stort het koekjesdeeg hier op. Druk goed aan en zet in de koelkast.

Doe roomkaas in een kom en voeg de poedersuiker toe. Mix tot het zacht wordt. Mix in een andere kom de slagroom met vanillesuiker tot zachte pieken. Meng de room voorzichtig door de roomkaas. Hak 5 Ferrero Rocher bonbons klein en schep ze door het roomkaasmengsel. Schep het mengsel over het kaakjesdeeg en maak zo glad mogelijk met een spatel. Dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.

Verwarm de Nutella in de magnetron totdat het zacht wordt, maar niet te warm. Lepel de Nutella over de roomkaastaart in cirkels of maak er een egaal geheel van.

Hak de hazelnoten fijn en strooi ze over de taart. Druk de rest van de Ferrero Rocher bonbons in de taart. Zet terug in de koelkast tot gebruik.

Bron: Good Food Magazine mei 2014



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen