maandag 19 mei 2014

Zoet zure tofu met ananas

2 personen

1 rode ui gesnipperd, 2 eetlepels sojasaus, beetje water, scheutje citroensap, 1 eetlepel agavestroop, snufje chilivlokken, 200 gram tofu uitgelekt en in blokjes gesneden, 100 gram verse ananas in kleine blokjes gesneden, stukje verse gember geraspt, 2 knoflook tenen geperst, 1 theelepel maizena, beetje water, noodles.

Doe de ui in een pan met sojasaus, water, citroensap, agavestroop, gember en chilivlokken. Breng aan de kook en laat dan een minuut of 5 op laag vuur koken. Voeg eventueel nog wat water of/en sojasaus toe als het te droog wordt.

Voeg de ananas, tofu en knoflook aan het uimengsel toe en roer voorzichtig om.Zet het vuur wat hoger en bak een minuut of 10. Maak de maizena aan met water en schenk bij het tofumengsel.

Roer een pakje kant en klare noodles door het gerecht.

Serveer met een komkommer salade

Recept komt uit 5:2 Vegetarian van Celia Brooks. Magere en bescheiden maaltijden volgens het Vasten Dieet van Michael Mosley

Zie hier de documentaire

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen