donderdag 26 juni 2014

Aardappel gallettes met champignons en zongedroogde tomaten

2 personen

2 middelmaat biologische aardappels gewassen, 100 gram champignons in stukjes, olijfolie, 1 klein uitje gesnipperd, teen knoflook , takje rozemarijn, 50 gram zongedroogde tomaten in stukjes geknipt, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, zout, peper, nootmuskaat, bloem, broodkruim, beetje sojamelk

Doe de aardappels in een pan met water en kook 18 minuten in de schil. Bak de champignons in de olie met ui, knoflook, rozemarijn, zout en peper. Giet het teveel aan olie af uit de pan, verwijder knoflook en rozemarijn en zet de pan weg tot verder gebruik.

Giet de aardappels af en pureer ze met schil en al als ze nog heet zijn in een kom. Meng de champignons, de zongedroogde tomaten, kaas, nootmuskaat, zout en peper door het aardappelmengsel.

Bestuif het aanrecht of werkblad met bloem en leg het aardappelmengsel er op. Kneed goed door en maak er een rol van. Voeg indien nodig nog wat bloem toe.

Snij de rol in vingerdikke plakken. Meng bloem met broodkruim of paneermeel. Sprenkel wat sojamelk over de gallettes en strooi het paneermengsel over de gallettes. Druk het laagje goed aan en herhaal eventueel.

Verhit een flinke laag olijfolie in een pan en bak de gallettes aan beide zijden goudbruin.

Serveer met een groene salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten