donderdag 12 juni 2014

Bladerdeeg vierkantjes met gekarameliseerde uien

2 personen

Bladerdeeg vierkantjes

100 gr aardappels gekookt en geschild, 50 gram oesterzwammen in stukjes, 1 teentje knoflook, takje rozemarijn, 1/2 middelgrote ui in stukjes, olijfolie, 1 eetlepel parmezaanse kaas, 6 vellen bladerdeeg (Moin), beetje sojamelk, sesamzaad, zout en peper uit de molen.

Leg de aardapel in een kom en prak met een stamper. Zet even weg.

Bak de oesterzwammen in wat olijfolie met een teentje knoflook, rozemarijn, zout en peper. Verwijder de knoflook en rozemarijn en zet de oesterzwammen even opzij.

Bak de ui in olijfolie met zout en peper tot ze zacht zijn.Meng de aardappels met uien, oesterzwammen en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak of stevige diepvrieszak.

Verwarm de oven op 200 graden

Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan in 2 rijen van drie en rol het deeg enigzins uit zodat het een plak wordt. Spuit balletjes ter grote van een walnoot op onderste helft van het bladerdeeg (mag ook met een lepel hoor). Klap de andere helft van het bladeerdeeg er overheen en druk het deeg rondom de balletjes aan. Snij de porties los van elkaar als een soort ravioli.

Kwast het deeg in met sojamelk en strooi het sesamzaad er over. Leg de vierkantjes op een bakplaat en bak ze 15/20 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

Gekarameliseerde uien

3 rode uien in stukken gesneden, olijfolie, flinke scheut balsamicoazijn, eetlepel bruine suiker, zout en peper uit de molen.

Schenk de olie in een koekenpan en bedek de bodem met de ui. Bak op laag vuur tot ze goudbruin zijn. Sprenkel de balsamico azijn er over en strooi de bruine suiker er over. Breng op smaak met peper en zout en bak nog een paar minuten.

Serveer de uien bij de bladerdeeg vierkantjes en een frisse groene salade.

Bron bewerkt recept: De Easy Vegeterranean
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen