maandag 9 juni 2014

Courgette spaghetti met oventomaatjes

2 personen

1 courgette middelmaat, 750 gram pommodoortjes, 2 teentjes knoflook, halve puntpaprika, paar bascilicumblaadjes, olijfolie, gemalen zeezout en zwarte peper

Was de courgette, snij de topjes er af en maak er sliertjes van met een spirilizer of juliénne rasp. Leg de sliertjes op een theedoek te drogen, ongeveer een half uurtje.

Verwam de oven op 180 graden. Halveer de tomaatjes en snij de paprika in stukken. Meng in een ovenschaal de tomaatjes met paprika, het teentje knoflook, bascilicum, peper, zout en olijfolie.

Rooster de tomaatjes 25 minuten in de oven, ze zijn dan zacht en lekker zoet.

Bak het tweede teentje knoflook in wat olijfolie en voeg de sliertjes courgette toe. Breng op smaak met peper en zout en bak op hoog vuur.

Schep het tomaatmengsel op twee borden en schep de courgette spaghetti er op.

Serveer met een lekker stuk brood om je bord mee schoon te vegen en een fris glas wijn!.

Bron: De Easy Vegeterranean



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen