woensdag 11 juni 2014

Kool rolletjes met tempeh

2 personen

6 grote bladeren van een Chinese kool, scheutje sojasaus (kikkoman)

Voor de vulling: 1 middelgrote ui gesnipperd, teen knoflook, 150 gram wortel in kleine blokjes, 100 gram oesterzwammen in reepjes, bakje tauge, 1 bosui in ringetjes, handje gezouten vliespinda's, scheutje gembersiroop, theelepel sambal, scheutje sojasaus, 150 gram gekookte volkoren rijst, olie.

Was de bladeren van de Chinese kool. Verhit een pan met water en sojasaus. Leg de koolbladeren er in en laat ze een paar minuten op laag vuur koken. Spoel ze af onder koud water.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui met knoflook, wortel, oesterzwammen tauge en bosui. Schep de gare rijst erdoor en breng op smaak met sambal, sojasaus en gembersiroop. Schep de pinda's erdoor en laat afkoelen.

Leg de bladeren op een grote snijplank en schep wat van de vulling op ieder blad. Rol de bladeren op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Verhit wat olie in een grote pan en leg de rolletjes er voorzichtig in en bak kort. Giet er een beetje water bij, leg een deksel op de pan en laat de koolrolletjes een minuut of tien smoren.

Vulling die je over houd serveer je bij de rolletjes. Wij aten er nog pikant gebakken tempeh bij.


Bron: Facebook pagina GroenVoer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen