zondag 29 juni 2014

Meusli koekjes

Meusli koekjes

65 gram volkoren speltmeel, 50 gram hele havervlokken, 50 gram kokosrasp, 35 gram gedroogde cranberry's, 25 gram pompoenpitten, snufje roze Himalayazout of (Keltisch) zeezout, 1/4 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder, 45 ml agavestroop, 65 gram kokosolie gesmolten.

Verwarm de oven op 180 gr. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe speltmeel, havervlokken, kokos, pompoenpitten, cranberry's, zout en bakpoeder in een grote kom. Roer hier de gesmolten kokosolie en agavestroop doorheen. Schep steeds een eetlepel van het deeg op de bakplaat en vorm er een koekje van. Druk de randen goed aan. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 15 minuten. Laat ze afkoelen voor het serveren.

Bron bewerkt recept: Amber Albarda Gezond Bakken. Geweldig leuk kookboek met hele lekkere en gezonde recepten! Daar kan je gerust van blijven snoepen en zonder schuldgevoel

De koekjes worden volgens het originele recept met ahornsiroop gemaakt en op 180 graden gebakken maar ik vond de bodem wat te donker. Volgende keer gaat bij mij de oven op 175 graden. Ahornsiroop heb ik niet in huis vandaar de agave. Maar lekker zijn ze, deze supergezonde koekjes! Ik at er ook wel een paar als ontbijt met een lekker vruchtensapje erbij. Goed begin van de dag...

6 opmerkingen: