dinsdag 24 juni 2014

Piadina met geitenkaas en rucola

Op onze reis door Toscane en Umbrië kwamen we in Assisi terecht. Als lunch kochten we een piadina, een soort plat brood of wrap hoe je het wil noemen. Gevuld naar keuze...met vlees, vegetarisch en zelfs veganistisch.

Wij kozen voor een vegetarische variant: tomaat, mozzarella en rucola en gegrilde groenten met mozzarella. Omdat het zo lekker was en we nog wat trek hadden deelden we er nog een. Deze keer met een soort zachte geiten roomkaas en rucola. We spoelden het weg met een lekker biologisch Italiaans wijntje...

Kom je een keer in Assisi loop dit tentje dan niet voorbij!
 Piadina Biologica

Tijd om zelf de keuken in te gaan en piadina,s te maken.

135 gram bloem, 45 gram speltmeel, theelepel zout, 110 ml warm water, 1 eetlepel olijfolie + extra om te bestrijken

Vet een kom in met olie. Zeef de bloem en het speltmeel boven een andere kom en schep het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden en giet het water en olie erin. Meng alles snel tot een deeg.

Bebloem een werkblad en stort het deeg erop. Kneed 5 minuten tot het glad en veerkrachtig is. Leg het deeg in de ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats 20 minuten rusten.

Verdeel het deeg in 4 porties en rol uit tot een schijf van 18 cm doorsnee. dek af met een theedoek tot ze gebakken worden.Vet een pan in met olie en bak de piadina's 2 minyten aan elke kant tot ze beginnen te kleuren.

Ik vulde ze met mozzarella, tomaat, rucola en met geitenkaas en rucola. Maar vul met dat wat je lekker vind. Klap ze dubbel en geniet!

Bron bewerkt recept: Gino D'Acampo  De Italiaanse bakker thuis
Geen opmerkingen:

Een reactie posten