maandag 16 juni 2014

Ratatouille uit de oven met mozzarella


2 personen

1 ui, 1 teen knoflook, olijfolie, snufje chilivlokken, 1 el tomatenpuree, zout en peper, 2 tomaten, 1 courgette, 1 aubergine, 1 bolletje buffelmozzarella of Wilmersburger käse

Pel de ui en snij in stukjes. Snipper de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit ui en knoflook met chilivlokken en tomatenpuree. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de bodem van een ronde ovenschaal.

Verhit de oven op 200 graden

Snij tomaat, courgette en aubergine in dunne plakjes van 2-3 mm. Leg de plakjes afwisselend en dakpansgewijs in de ovenschaal. Maal er wat zeezout en zwarte peper en besprenkel met olijfolie en wees vooral niet zuinig met de olie.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het geheel 45 minuten in de oven.

Verwijder het folie en verdeel de mozzarella/ Wilmersburger over de groenten. verhit de oven naar 220 graden. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer met een knapperig stuk brood.

Bron bewerkt recept: Foodies juni 2014

4 opmerkingen:

  1. Dit is inderdaad héérlijk! Ik maak het ook met de groenten uit mijn eigen tuin! :) YUmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Sophiesfoodiesfiles. Dat is helemaal lekker met groenten uit eigen tuin, ik ben jaloers :)

    BeantwoordenVerwijderen