donderdag 26 juni 2014

Saus van verse tomaten


Saus van verse tomaten

1 1/2 kilo verse, rijpe tros of pommodore tomaten, half blikje tomatenpuree, flinke teen knoflook, 1 ui, 1 wortel, olijfolie, takje tijm, rozemarijn, oregano en een handje klein geknipte bascilicumblaadjes.

Dompel de tomaten in een paar minuten in pan met kokend water. Snij een kruis in het velletje en trek het velletje los. Halveer de tomaten en verwijder de pitjes. Snij de tomaat in kleine blokjes

Snipper de ui en knoflook en snij de wortel in kleine blokjes.

Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook een paar minuutjes op laag vuur. Voeg de wortel toe en bak even mee. Doe de tomaten bij het mengsel met de puree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kruiden toe.

Breng het geheel aan de kook en laat 10/15 minuten gaar koken.

Laat de saus afkoelen en gebruik voor pasta en pizza. Maak meteen een flinke hoeveelheid en vries in.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen