woensdag 23 juli 2014

Aardappelsalade uit Berlijn

6 personen

11/2 kilo aardappels, 3 theelepels mosterd, 3 theelepels suiker, 150 ml augurkennat, 75 ml witte azijn, 150 ml zonnebloemolie, 11/2 halve appel, 6 grote augurken, 1 grote (rode) ui, 2 tenen knoflook, verse bieslook, peper, zout.

Kook aardappels in de schil in 20/25 minuten gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen, pel ze en snij in niet te keine blokjes. Meng in een schaal mosterd, suiker, augurkennat, azijn, olie, zout en peper tot een dressing.

Snipper de ui en knoflook heel fijn. Rasp de appel en snij de augurken fijn. Schep ui, knoflook, augurk, bieslook en appel door de dressing.

Schep de aardappels voorzichtig door de dressing en laat een paar uur op smaak komen maar liefst nog langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten